Gå till innehållet

Franska matvaror från Frankrikes Gastronomi regionen Centre

Touraine - Berry - Brenne - Poitou

Wish-IT jobbar med efterfrågan och konsumentbehov i Sverige

Nya matvaror kommer till matlandet Sverige

Hur skapar vi ett matland enligt Jordbruksverket?

"Visionen Sverige – det nya matlandet syftar till att lyfta Sveriges fördelar med ren natur, god djurhållning och unika råvaror tillsammans med den kreativa kraft som finns i allt från mathantverk, uppfinningsrika kockar till en innovativ livsmedelsindustri.

Vi behöver fortsätta vara nyfikna och lockas av att hitta nya råvaror, nya sätt för tillagning, nya matupplevelser och nya samverkansformer. Vi ska lyfta de mervärden som innebär att vi arbetar för säker mat i allt från djurhållning till livsmedelskontroller. Vi ska berätta om att vi arbetar med omtanke om djur, människor och vår natur. Vi ska diskutera hur vi får bättre kvalitet och vad som krävs för att öka efterfrågan på bra kvalitet.
I visionen om matlandet nämns fem fokusområden; offentlig mat, primärproduktion, livsmedelsförädling, matturism och restaurang. För att bli ett matland måste vi arbeta med samtliga av dessa områden då alla områden är lika viktiga.

Prioritera projekten utifrån följande nyckelord inom alla fokusområden:

  • Samverkan
  • Innovation
  • Efterfrågan
  • Konsumentbehov
"




Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn